
Regulations – Group  Specials
Dear Member

The TCA Inc Council is considering Regulations 33, 33A  and 127.1 and whether it is 
necessary to amend these Regulations.  Exhibitors currently attending shows are asked to 
answer yes or no to the questions shown in the box below.

33 All awards and prizes won shall be forfeited, if a dog is not shown in all other classes for which it 
subsequently becomes eligible, unless required to withdraw. The Affiliate shall retain all awards and 
prizes forfeited and forward them to the office of the TCA Inc.
33a (a) The winner of a Best of Breed award is required to be exhibited in the judging of Best Exhibit 
in Group unless excused by the officiating judge.All cases in which, pursuant to this Regulation  an 
award or prize is cancelled, must be reported by the Show Committee to the TCA Inc within three 
working days of the conclusion of the show.
Exhibits are not required by the Regulations to be exhibited in the judging of Class in Group but may 
do so at the option of the exhibitor.  Similarly, Runner Up Best of Breed winners are not required by 
the Regulations to be exhibited for Runner Up Best in Group but may also do so at the option of the 
exhibitor.
b) The winners of a Best Exhibit in Group award or a Class in Group award are required to be 
exhibited in the judging of Best in Show or respective Class in Show, and if such exhibit is not so 
exhibited all awards and prizes won by such dog in other classes at such Show shall be automatically
cancelled.  All cases in which, pursuant to this Regulation, an award or prize is cancelled, must be 
reported by the Show Committee to the TCA Inc within three working days of the conclusion of the 
show.  The winner of a Runner-Up in Group award which is not a Class in Group winner is not 
required by the Regulations to be exhibited in the judging of Runner-Up in Show but may do so at the
option of the exhibitor.
127.1 Any exhibitor opting not to continue exhibiting as provided for in Regulation 33a must 
advise the steward prior to the class being called.  Any dog called three (3) times and marked absent 
will forfeit all awards.

It would be appreciated if you could indicate whether you would prefer:
(i) the current Regulations to remain in place and therefore allowing Exhibitors to 

withdraw dogs at Group Level or:-
(ii) for the Regulations to be amended to require Exhibitors to be present for Group 

Special Judging and be unable to withdraw dogs without penalty.

Please complete and return to the TCA Inc Office no later than Wednesday 15 March 2017

(Please circle)

YES – Current Regulations to remain in place

NO –   Current Regulations be amended to require participation in Group     
            Specials    

Name: Membership  Number


